Sarjapadel viikonloppu pelattu – sarjakärjet vaihtuivat useissa sarjoissa

Vuoden 2021 jälkimmäinen Suomen Padelliiga ja divariviikonloppu on saatu päätökseensä. Viikonloppu oli erittäin onnistunut ja se tarjosi jälleen upeita hetkiä sekä Suomen parasta padelia kolmella eri padelkeskuksella ympäri Suomen.

Turnausviikonloppu oli varsin onnistunut niin järjestelyiltään kuin pelin tasoltaan ja kaikista sarjoista onkin kevätkaudella muodostumassa erittäin jännittävät.  Ensimmäisen täyden kierroksen eli kahden pelatun viikonlopun jälkeen muutamassa sarjassa kärki alkaa erottua, mutta heti kärjen takana on äärimmäisen tiukkaa ja pudotuspelipaikoista toukokuun päätösviikonlopulle on tulossa äärimmäisen mielenkiintoinen taistelu.

PADELLIIGA

Miesten ja naisten Padelliigan ohjelmassa olivat vuoden jälkimmäisellä kierroksella molempien sarjojen kärkikamppailut. Miehissä hienon nosteen sarjaan saanut Tampereen Padel West lähti viikonloppuun sarjan piikkipaikalta. Lauantain avauksena pelattu huippuottelusarja Padel Housen ja Westin välillä ei jättänytkään ketään kylmäksi, vaan tarjosi upeaa padelia paikan päällä olleelle lajikansalle. Varsinkin ratkaiseva kolmansien parien kamppailu Housen Eero Myllymäki ja Oskar Nurmio vastaan Westin Antti Saari ja Leevi Leivo tarjosi lukuisia ilmiömäisiä suorituksia ja varsinkin Leivo tarjoili useampaan otteeseen mitä parhainta padelkarkkia mm. palauttaessaan palloa selkänsä takaa lyöden aina vastustajan puolelle. Kuuma ottelusarja Westin voittoon yhteistuloksella 1-2.

Miesten sarjataulukon keskivälillä joukkueet ovat pelanneet aika lailla ristiin ja tässä sarjassa mitä tahansa voi vielä tapahtua. Sarjan tyvipäässä Smash Kotka sekä Smash Padel helsingistä ohittivat hyvistä asetelmista viikonloppuun lähteneen, mutta vaikean turnauksen läpi kulkeneen Padel Club Finlandin. Miehistä kärkipaikan sarjatauolle lähdettäessä nappasi Padel House hyvien otteiden ja paremman piste-eronsa turvin.

Sarjataulukko Padelliiga Miehet

Naisten liigassa kärki jatkoi etumatkansa kasvattamista. Myös naisten kärkijoukkueet West sekä House pelasivat rutiinin omaisen viikonlopun ja napsivat voittoja näyttävään tahtiin. Sunnuntain kärkikamppailusta seurojen välillä muodostui myös mainio spektaakkeli. Vaikka sarja eteni kolmansien parien otteluun Westin 2-0 johdossa saatiin päätöspareissa ottelusarjaan huikea päätös. Marsa Laukkoski ja Sarianne Vallioniemi saivat lopulta napattua kokonaiskuvaa ajatellen erittäin tärkeän pisteet Houselle, Westin parina pelannutta Suheil Lizanaa ja Mari-Liis Parmasta vastaan kolmannen erän 10-tie breakeistä pistein 10-4. Yhteistulos Westille pistein 2-1 ja tämän myötä joukkueet lähtevät kevään kierroksille vaivaisen yhden pisteen päästä toisistaan.

Naisten liigan keskivälillä on äärimmäisen tasaista ja päätösturnauksen paikoista on tulossa todellinen näytelmä. Padel Club Finland, Padel Tampere ja ÅLK Turusta ovat kaikki pisteen sisällä toisistaan ja kevään kierroksilla jokainen peli tulee näille seuroille olemaan erittäin tärkeä. Sarjan tyvipäässä liigapaikastaan taistelevat Smash Padel, Padel JKL ja Padel Lahti. Joukkueet ovat pelanneet keskenään ristiin, mutta Smash ja JKL ovat saaneet napsittua tärkeitä pisteitä. Pisteet antavatkin edellämainituille hieman turvaa hyvän viikonlopun ja ensimmäisen sarjavoittonsa SM-tasolla napannutta Lahtea nähden.

Sarjataulukko Padelliiga Naiset

DIVARIT

Myös miesten ja naisten divareissa on tullaan näkemään tiukka taisto pudotuspelipaikoista. Kaikissa divarisarjoissa tilanteet varmasti muuttuvat kierros kierrokselta ja usealla joukkueella on mahdollisuus napata paikka toukokuun päätösturnaukseen. Miesten puolella sarjataulukon kärkipaikat vaihtuivat molemmissa lohkoissa, kun A-lohkossa seinäjokinen Padel Or Die ohitti A-lohkossa tasapisteissä olevan Padel House 2:n syyskuussa napatun keskinäisen ottelusarjan voiton mitalla. B-lohkossa oululainen OVS Padel kiilasi kotiturnauksessaan sarjan kärkipaikalle yhteispisteidensä turvin ohi. Välittömässä läheisyydessä PadelPark Turusta, yhden ottelusarjan tässä vaiheessa vähemmän pelanneena.

Sarjataulukot miesten divarit

Naisten divarin kärkipaikalla jatkaa Padel Tampere 2 jättäen taakseen lauantaina keskinäisessä ottelussa 1-2 voiton seurojen välisestä mittelöstä napanneen Padel House 2:n. Tampere on pystynyt napsimaan suoria kolmen pisteen voittoja sarjan avauskierroksilla sarjakakkosta enemmän ja jatkaa näin johtoasemissa kevään kierroksille.

Sarjataulukko Naiset divari

SARJAPADELIN KEVÄT KAUSI

Sarjapadelin Padelliiga ja divarit jatkuvat jo vuoden 2022 tammikuun viimeisenä viikonloppuna 29.-30.1.

Neljäs ja runkosarjan päättävä kierros pelataan vastaavasti 26.-27. maaliskuuta ja lopputurnaus ja finaaliottelut toukokuussa 21.-22.5.

Sarjapadelin kevätkauden kilpailupaikat julkaistaan vielä tulevan viikon aikana, muun vuoden 2022 kilpailukalenterin julkaisun yhteydessä ja tarkemmat tulevien kierrosten otteluaikataulut ensi viikon aikana.

Kevätkaudelle on mahdollisesti myös luvassa Sarjapadelin 2. divisioonia sekä senioreiden Sarjapadel Cupia.  Näiden uusien kilpailumuotojen tarkemmat aikataulut ja sarjamääräykset rakentuvat kuluvan loppuvuoden ja seuraavan vuoden alkupuolen aikana, kun ilmoittautumiset sarjoihin päättyvät sekä sarjan mahdollinen toteutuminen ratkeaa. Seurat voivat ilmoittautua 2. divariin 16.12.2021 mennessä.

Menneen viikonlopun ottelutuloksia pääset tarkastelemaan alta löytyvistä linkeistä:

MIESTEN SARJAT

NAISTEN SARJAT

Menneen viikonlopun liigaotteluita pääset katsomaan vielä jälkikäteen PadelLuolan Tube-kanavalta:

Lauantain striimi

Sunnuntain striimi

Kiitos viikonlopun turnauksen mahdollistaneille järjestäville seuroille ÅLK, PadelPark ja OVS Padel ja heidän kilpailujohtajille ja muille toimihenkilöille sekä kilpailupaikkoina toimineille Vamos Padel Itäharjulle, PadelPark Skanssille sekä Nallisportille!