Suomen Padelliiga ennakko – Sarjapadelin 2. kilpailuviikonloppu käynnistyy lauantaina

Tulevasta viikonlopusta on muodostumassa jälleen huikea padeljuhla, kun Sarjapadelin toinen kilpailuviikonloppu pyörähtää käyntiin huomenna lauantaina 11.12.2021.

Sarjapadel kerää mukaan Suomen parhaat padelseurat ja heidän huippu-urheilijansa. Pelejä tullaan pelaamaan kahdella eri paikkakunnalla ja kolmessa eri padelklubissa.

Miesten ja naisten Padelliigaa sekä miesten divarin A-lohkoa pelataan Turun uudella Vamos Itäharjun padelkeskuksella, naisten divaria Turun PadelPark Skanssissa ja miesten divarin B-lohkoa Oulun NalliSportissa.

Lähtökohdat sarjan kierrokselle ovat erittäin kutkuttavat ja luvassa on jälleen huikeita näytelmiä läpi viikonlopun, kun joukkueet hakevat hyviä sijoituksia sarjataulukossa tulevalle kevätkaudelle.

SUOMEN PADELLIIGA ENNAKKO

Padelliigan osalta viikonloppu on erittäin mielenkiintoinen niin miesten kuin naistenkin sarjoissa ja kaikilla joukkueilla on vielä mahdollisuudet nousta mukaan kärkikamppailuihin. Lähtökohdat molemmissa sarjoissa ovat siinäkin mielessä varsin kutkuttavat, koska otteluohjelmassa vastakkain asettuvat kesän seurajoukkueiden SM-kilpailuissa kärkijoukkoon yltäneet seurat.

Miesten Padelliigan syyskuun ensimmäisellä kierroksella nähtiin jo muutamia yllätyksiä ja pelejä pelattiin aikalailla ristiin. Tämä luo sarjataulukon kehittymiselle paljon seurattavaa ja ennalta-arvaamattomuutta. Sarjakärjessä miehissä on kesästä vahvistunut tamperelainen Padel West ja perässä yhden sarjaottelun vähemmän pelannut hallitseva miesten Suomen mestari espoolainen Padel House. Kärjen takana hyvissä asemissa ja kolmen pisteen sisällä toisistaan kamppailevat Padel Tampere, turkulainen ÅLKPadel Club Finland sekä Smash Kotka.

Naisten puolella pientä eroa ensimmäisen turnaus viikonlopun jälkeen jo havaittiin, kun kärkipaikalle kiilasivat hallitseva naisten Suomen mestari Padel West sekä vahva Padel House. Kärjen takana on myös naisissa erittäin tiukkaa ja jokaisella pelillä tulee varmasti olemaan iso merkitystä. Paikkaa neljän parhaan joukkoon hamuaa parhaissa asemissa Padel Club Finland, Padel Tampere, ÅLK sekä jyväskyläinen Padel JKL.

Sarjataulukko miehet

sarjataulukko naiset

Seuraa viikonloppuna erityisesti näitä ottelusarjoja:

» La 11.12. klo 12:00 M Padel House (3-0) vs. Padel West (3-1)

-Miesten kärkikamppailu. Suomen mestarit vastaan haastajat. Padel Housen on saanut kasattua kokoonpanoonsa on erittäin laajan sekä laadukkaan pelaajaringin, vaikka myös ”sairastuvan” puolelle on jäänyt kovia nimiä. On mielenkiintoista nähdä ketkä Housen pareista nimetään pelaavaan kokoonpanoon ja kierrättääkö joukkue pelaajia laajasti läpi viikonlopun. Vahvistunut West lähtee varmasti haastamaan ensimmäisestä ottelusta lähtien kovaa ja myös heidän kokoonpanon muodostuminen on tässä sarjassa mielenkiintoinen. Pelaako hallitsevat ulkokenttien Suomen mestarit Tuomas Manner ja Henrik Sillanpää yhdessä vai jakaako joukkue kovia parejaan useampaan ottelupariinsa?

» La 11.12. klo 12:00 M ÅLK (2-1) vs. Padel Club Finland (1-3)

-Kisaisäntänä toimiva Åbo Lawn-tennis Klubb lähtee viikonlopun avaukseensa varmasti hienoisena ennakkosuosikkina. Joukkue vilisee kovia pelimiehiä ja tasokkaasta ryhmästä riittää laatua jokaiseen pariin. Padel Club Finland lähtee otteluun haastajana, mutta tässäkin ryhmässä löytyy valtavasti kokemusta ja lajitaitoa. Kantaako tämä yllätykseen? Sarjataulukossa joukkueiden erona on tällä hetkellä vain yksi piste, joten jokaisella parilla on iso merkitys kokonaiskuvassa.

» La 11.12. klo 12:00 N Padel West (4-0) vs. Padel Tampere (2-2)

-Tampereen kuumassa paikallistaistossa on varmasti paljon tunnetta kehissä, kun kovat naisjoukkueet lyövät mailat yhteen. Seurojen edellinen kohtaaminen seura-SM:n välierissä päättyi Westin suoraan voittoon tuloksella 2-0 ja joukkue lähtee tähänkin sarjaan varmasti pieni ennakkosuosikin viitta harteillaan. Padel Tampereen joukkue on kuitenkin treenannut koko syksyn kovaa ja on jännittävää nähdä pystyykö PT:n naiset lyömään lisämaustetta soppaan ja haastamaan laadukkaan vastustajansa.

» La 11.12. klo 15:00 N ÅLK (2-2) vs. Padel Club Finland (2-2)

-Myös naisissa täytyy nostaa ÅLK:n ja PCF:n kamppailu esille jännittävien ennakkoasetelmiensa johdosta. PCF:n naisilla on mielenkiintoinen kokoonpano, jossa todella paljon kokemusta sekä tulevaisuuden naistähtiä. Kokemusta tuovat mm. maajoukkuetaustaiset Inka Kuusniemi ja Monika Nousmaa ja nuoruutta vastaavasti kuluvalla kaudella hienosti kohti kotimaista kärkeä harpanneet Liis Org ja Oona Eskoli. Kotijoukkueella ja kesällä hienosti pronssia saavuttaneella ÅLK:lla on vastaavasti vahva ja tasainen nippu kasassa ja mukana mm. kuluvan vuoden aikana maajoukkueryhmissä edustaneet Jennina Viikari ja Venla Andersson. PCF:n naiset saivat syksyn avauskierroksella sarjaan vahvan lähdön ja onnistui keräämään hyvin pisteitä tiukoista taistoista. Joukkue on hienosti sarjataulukossa tällä hetkellä pisteissä kolmantena. ÅLK hengittää välittömässä läheisyydessä ja vaikka he vastaavasti avausturnauksessa hieman tärkeitä pisteitä menettivätkin, on tässä sarjaottelussa varmasti luvassa tiukka taisto jokaisesta pisteestä.

» Su 12.12. klo 10:00 M Padel Tampere (2-2) vs. Padel House (3-0)

-Seurajoukkueiden SM-finaalissa kohdanneet joukkueet kohtaavat jälleen. Elokuussa vahvempi House pelaa sunnuntaiaamuna viikonlopun kolmannen sarjaottelunsa. Padel Tampere vastaavasti aloittaa viikonlopun pelit vasta tästä ottelusarjasta, koska he olivat pelanneet ensimmäisellä kierroksella yhden sarjan enemmän. Pystyykö Tampere haastamaan tuoreilla jaloilla mestarit vai pystyykö House edelleen pitämään haastajat takanaan? Padel Tampereen Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen ovat olleet loppuvuodesta Suomen padelkentillä ilmiliekeissä, jatkavatko kipinät lentoaan myös seurakilpailussa?

» Su 12.12. klo 13:00 N Padel West (4-0) vs. Padel House (4-0)

-Naisten kärkikamppailu ja kesän SM-kisojen finaalin uusintaottelu. Molemmilla joukkueilla todella vahvat ja nimekkäät ryhmät. Pelaajalistat vilisevät naisten Ranking-listojen kärkinimiä ja maajoukkuepelaajia. Molemmilta joukkueelta löytyy myös kokemusta, mutta myös nuoruuden intoa. Joukkueiden taidot ovat myös hyvin tiedossa. Tässäkin sarjassa on mielenkiintoista nähdä miten parit muodostetaan ja nähdäänkö sarjan toisessa, ns. ykkösparien ottelussa, viime aikoina useasti toisensa kohdanneiden maajoukkuenaisten Westin Ella SillanpääSaana Saarteinen vs. Housen Kati RantaMarsa Laukkoski kaksinkamppailu?

DIVARIT

Viikonloppuna pelataan Padelliigan ohella myös miesten ja naisten divariotteluita. Myös divareissa riittää suuresti mielenkiintoa ja on jännä seurata miten sarjataulukot Suomen toiseksi korkeimmalla padeltasolla kehittyy, kun kierrokset on viikonlopun jälkeen pelattu. Miesten divarin B-lohkossa on sarjatauolla nähty myös isompi muutos, kun PCF Turku 2, ei pääse osallistumaan Oulun divarikierrokselle ja sarjasääntöjen mukaan tippuu näin myös pois sarjan kevätkierroksilta. Tämä on suuri harmi, koska varsinkin miesten B-lohko oli syyskuun kierroksella varsin tasainen ja tiukka. Lohkon kärjessä kärkisijoista taistelee tiiviisti sarjakärki turkulainen PadelPark (3-0) 7 pisteellä, mutta välittömässä läheisyydessä perässä tulevat jyväskyläläinen Padel JKL musta (2-0), kisaisäntänä toimiva oululainen OVS Padel (2-1) sekä Padel Tampere 2 (1-2), kaikilla kasassa 5 pistettä.

Miesten A-lohkossa kärki on ottanut hieman enemmän etumatkaa, kun kärkeen syyskuun Jyväskylän turnauksessa ovat kiilanneet Padel House 2 (3-1) sekä seinäjokelainen Padel Or Die (3-0).

Naisten divarissa kärkeä pitää Padel Tampere 2 (3-0) paremman piste-eron turvin toisena tuleviin Padel House 2 (3-0) ja PCF 2 (2-1) nähden. Sarjataulukon keskivaiheilla on myös naisten taulukossa varsin tiukkaa ja kaikilla pisteillä tulee varmasti olemaan iso merkityksensä.

VIIKONLOPUN AIKATAULUT JA SEURANTA

Viikonlopun pelit käynnistyvät kaikilla kilpailupaikkakunnilla lauantai-aamupäivänä klo 12.00.

Miesten divarin B-lohko pelataan kokonaisuudessaan läpi lauantain aikana, mutta muilla pelipaikoilla pelit jatkuvat sunnuntai-aamuna klo 10.00.

Sarjan tarkat aikataulut voivat hieman vaihdella, mikäli edelliset ottelusarjat kentillä venyvät.

Aikatauluja, tuloksia ja joukkueiden kokoonpanoja pääset seuraamaan Rankedinin sarjasivuilta.

Miehet:

https://rankedin.com/en/teamleague/307/suomen-padelliiga-miehet

Naiset:

https://rankedin.com/en/teamleague/308/suomen-padelliiga-naiset

Padelliigan otteluita pääset seuraamaan myös Joni Luolamaan PadelLuola -Tubesta

Turnauspaikkakunnilla noudatetaan paikallisten aluehallintoviranomaisten antamia korona-ohjeita ja esimerkiksi yleisön pääsyä paikanpäälle tapahtumiin on rajoitettu annettujen ohjeiden mukaisesti.