Vuoden viimeinen Finnish Padel Tourin osakilpailu kamppaillaan viikonloppuna Kempeleessä

Tulevana viikonloppuna 27.-28.11. on luvassa jälleen hieno kattaus kotimaista huippupadelia, kun Pohjois-Suomen suurimmassa padelhallissa Kempeleen Padelkeskuksessa järjestetään Finnish Padel Tourin osakilpailu, Talenom Open. Mukana myös kansallisten kisojen miesten B-sarja.

Tapahtumasta onkin tulossa varsin kovatasoinen ja erittäin mielenkiintoinen kaikissa kilpailuluokissaan. Vaikka muutama Suomen kärkipelaaja joutui valitettavasti viimeisellä viikolla perumaan osallistumisen kilpailuihin mm. loukkaantumisten johdosta, kerää tapahtuma mukaansa hienon joukon lajin kotimaisia huippuja ja mielenkiintoisia uusia urheilijoita, joita ei ole ennen Finnish Padel Tourilla nähty.

Kempeleen tapahtuma tulee olemaan samalla vuoden 2021 viimeinen FPT-turnaus. Alunperin Seinäjoelle suunniteltu joulukuun FPT:n päätösturnaus jouduttiin järjestäjän uuden hallin rakennustöiden viivästymisen johdosta perumaan ja katseet päätettiin lopulta keskittää ensi vuoteen sekä uudistuvan Finnish Padel Tourin rakentamiseen ja siihen liittyviin valmistelutöihin.

Padel Oulun järjestämä päätösturnaus saadaan vedettyä läpi uusissa huippulaadukkaissa olosuhteissa ja tämän johdosta kuluvana vuonna upeita ja superjännittäviä hetkiä tarjonnut Finnish Padel Tour saa samalla arvokkaan huipennuksen.

FPT ENNAKOT

Miehet FPT

Miesten Finnish Padel Tour-luokassa on luvassa erittäin mielenkiintoinen viikonloppu, vaikka joukosta puuttuu harmittavasti muutamia kovia pelimiehiä mm. Max Sjövall, Henrik Sillanpää ja Mikko Viljanen ym. Poisjääntien myötä kisaluokassa päästään seuraamaan useaa uutta paria, jotka eivät ole kuluvalla kaudella pelanneet yhdessä ja mahtuu mukaan myös muutama FPT:n ensikertalainen. Nämä seikat voivat luoda osaltaan tapahtumaan jopa lisää yllätyksellisyyttä tuottavia elementtejä. Jännittäviä kamppailuita tullaan varmasti näkemään tasaisesti sarjan jokaisella kierroksella.

Seuraa näitä:

» Jatkaako Padel Tampereen Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen kaudella nähtyä huippuvirettään ja täydentääkö pari palkintokaappiaan sekä Nokian FPT- ja Invitational-osaturnauksista jatkunutta mestaruuskulkuaan?

» Miesten ykkössijoitetut Juuso TapanainenJanne Wuorinen vs. Joni LuolamaaTony Törnqvist. Pystyykö pitkään toisensa tunteneet ja yhdessä lajin pariin ajautuneet Luolamaa ja Törnqvist haastamaan ensimmäisellä kierroksella pitkään padelkenttien kärkijoukkoon kuuluneen Tapanaisen ja viime aikoina upeasti monella saralla onnistuneen Wuorisen?

» Mukana mielenkiintoisia aiemmista FPT-kisoista poikkeavia pareja mm. Mikko Hermans ja Antti Saari, Otto Meskanen ja Rasmus Niklas-Salminen, Joel Popov ja Kimmo Kurko, Tuomas Manner ja Eero Myllymäki. Miten kotimaiset huippupelaajat pelaavat yhdessä ja onko yhteiskemiat kunnossa heti ensimmäisistä kierroksista lähtien vai vaikuttaako tämä parien otteisiin vai pystyvätkö ranking-taulukoissa alempana olevat, mutta pidempään yhdessä pelanneet haastamaan uuden parin kanssa pelaavia nimekkäitä vastustajiaan?

NAISET FPT

Kempeleessä naisten alkusarjat tullaan pelaamaan lohkomuotoisesti, kahdessa kolmen parin lohkossa. Naisten puolella vuoden päätösturnaukseen pääsi osallistumaan vain harva ranking-taulukon ylempään kärkijoukkoon kuuluva pelaaja, mutta taitoa ja laatua mukana olevasta joukosta kuitenkin löytyy upeassa määrin. Mukana ovat mm. naisten kotimainen kärkipari Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen, kuluvalla kaudella naisten padelmaajoukkuetta edustaneet Matilda Vainio, Venla Andersson ja Annika Sillanpää sekä seniorimaajoukkuetta edustanut Mari-Liis Parmas. Lohkojaoista muodostui arvontojen päätteeksi erittäin mielenkiintoiset, tämä voi hyvinkin tuoda sarjaan jopa muutamia yllätyksiä ja jaossa olevista pisteistä tullaan käymään varmasti kova taisto.

Seuraa näitä:

» Naisten ykkössijoitetut Sillanpää-Saarteinen pelaavat viikonlopun aikana Kempeleessä myös miesten B-sarjassa. Jatkuuko parin kauden mittaan nähdyt ylivoimaiset otteet naisten sarjassa vai tuoko kahden sarjan rasitus haastajapareille yllätysmahdollisuuksia? Ja yllättävätkö Ella ja Saana itse jälleen miesten sarjan puolella?

» Äärimmäisen tasainen ja mielenkiintoinen B-lohko. Kaikki lohkon parit ennakkoon rutinoituneita ja laadukkaita urheilijoita. Ketkä pareista pystyvät suoriutumaan laadukkaimmin kahdesta kovasta ottelusta, varmistaakseen paikkansa sunnuntain loppupeleihin? Minkä parin kohtalona alakaavio?

» Arpaonni oli ennakkoon kova Padelliiton alaisissa kilpailuissa ensiesiintymisensä tekeville ja Padel Oulua edustavalla parille Sofianna Poukkulalle ja Aada Käkelälle. Tarjoaako tutut olosuhteet ja kotietu yllätysmomenttia hyvin treenaneille Team Padelkeskuksen nimikkopelaajille, kun alkulohkon molemmissa peleissä vastassa maajoukkuenaisia? Ainutlaatuiset ensiaskeleet luvassa jokatapauksessa pohjoisen Suomen nousevalle parille.

TALENOM OPEN TAPAHTUMAINFO JA AIKATAULUT

Huippuolosuhteissa pelattavat kilpailutapahtumat käynnistyvät lauantai-aamusta klo 9.00 samanaikaisesti kaikkien luokkien ensimmäisillä kamppailuilla.

√ Miesten FPT-luokassa tullaan lauantaina pelaamaan kaksi ensimmäistä kierrosta sekä alakaavion ottelut.

√ Lohkomuotoisesti toteutettavat naisten FPT:n alkulohkot pelataan launtaina, jolloin selvitetään myös parien jatkokaavioiden sijoittumiset.

√ Samalla kaavalla edetään myös miesten B-luokassa, jossa lauantai-iltana selvitään lisäksi myös alakaavion kautta sijoitukset 5-12.

Tapahtuman finaalipäivänä sunnuntaina luvassa luokkien huippujännittävät välierät sekä finaalit.

√ MB-luokan välierät klo 10 ja finaali klo 12 alkaen

√ Naiset FPT-välierät klo 11, finaali klo 14 alkaen

√ Miehet FPT-välierät klo 13, finaali klo 15 alkaen.

Tarkemmat aikataulut ja tulosseuranta Rankedinin tapahtumasivuilta.

OTTELUIDEN ERITYISJÄRJESTELYT

Turnausjärjestelyihin vaikuttavat perjantaista 26.11. alkaen voimaanastuneet Pohjois-Pohjanmaan alueen kokoontumisrajoitukset. Tämän seurauksena tapahtumaan ei oteta valitettavasti yleisöä paikan päälle lainkaan.

Kilpailuja pääsee kuitenkin seuraamaan läpi viikonlopun striimauspalveluiden välityksellä. Padelgo.tv:n striimien välityksellä pääset seuraamaan haluaamisi ottelua. Tarkemmat livestriim-linkit julkaistaan otteluiden alkaessa Padelkeskuksen instagram sivuilla syötejulkaisuna!

Sunnuntain finaalipelit näet suorina lähetyksinä Kaleva Liven välityksellä. Oulun alueen paikallissanomien kanavalta voit nähdä tapahtuman loppuhuipennukset selostettuina ja laadukkaan tuotantotiimin toteuttamana. Livestriimin voi saada nähtäväkseen esimerkiksi hankkimalla itselleen Kaleva Liven kuukaudenmittaisen kokeilujakson, jonka hinta on 1 euro. Palvelun saa otettua käyttöönsä täältä.

Antoisia ja jännittäviä kilpailuhetkiä huippupadelin parissa!