Suomen Padelliitto hakee kilpailujärjestäjiä vuoden 2022 kilpailukaudelleen

Vuonna 2022 on luvassa erittäin laaja kattaus hienoja ja erittäin mielenkiintoisia kilpailutapahtumia maamme padelkentillä. Suurimpina ja varmasti eniten yleistä kiinnostusta herättävinä kilpailuina ovat padelin SM-kilpailut, Sarjapadel viikonloput sekä ensi vuodelle suuresti uudistuva Finnish Padel Tour, joka tulee kattamaan kymmenen isoa kilpailutapahtumaa ympäri Suomen. FPT:n tarkemmista uudistuksista tullaan tiedottamaan vielä marraskuun aikana.

Suomen Padelliiton alaisten kilpailuluokkien osalta uusina kilpailusarjoina verrattuna aiempiin vuosiin tulee olemaan senioreiden M40- ja N45-kilpailuluokat. Junioreiden puolelle kilpailutoimintaa tulee olemaan tarjolla matalan kynnyksen U12-luokasta aina U18-ikäluokkaan asti. Junioreiden SM-kilpailuiden järjestämisestä tullaan myöhemmin päättämään junioreiden kilpailuita hakeneiden kilpailujärjestäjien kanssa.

Lisäksi Sarjapadeliin on tulossa uutuutena mukaan senioreiden Sarjapadel Cup, jossa ratkaistaan  seurajoukkueiden Suomen mestaruus senioriluokissa.

Myös miesten ja naisten 2. divisioonien tarvetta tullaan kartoittamaan yhdessä Padelliiton jäsenseurojen kanssa ja tämän myötä on mahdollista saada myös uusia seuroja tai jo mukana olevien seurojen ns. ”kakkosjoukkueita” mukaan seurajoukkueiden välisiin sarjoihin.

Kansalliset kilpailut tulevat sisältämään miehissä ja naisissa kilpailuluokat B-D. Kansallisten luokista on sen sijaan tiputettu pois aiemmin käytössä ollut A-luokka. Tällä muutoksella halutaan tarjota Suomen kansallisille kärkipelaajille mahdollisuus suunnitella oma kilpailukalenterinsa kokonaisuudessaan jo varhaisessa vaiheessa ennen tulevaa kilpailuvuotta. Samalla mahdollistaen heillä täyden keskittymisen isompiin kilpailutapahtumiin sekä omien harjoittelukausiensa jaksotuksiin ilman suurempia ja yllättäviä muutoksia.

Kilpailuhaku

Suomen Padelliiton alaisissa kilpailuissa haettavana ovat Finnish Padel Tourin kilpailut, sisäkenttien-, sekanelinpelin- ja senioreiden SM-kilpailut, Padelliigan ja divareiden kilpailuviikonloput sekä yleisten luokkien, senioreiden ja junioreiden kansallisia kilpailuja.

Hakiessanne kilpailuja, seuranne tulee olla Suomen Padelliiton virallinen jäsen.

FINNISH PADEL TOUR

Vuoden 2022 FPT-kilpailuiden aikataulut ovat määritetelty seuraaville viikonlopuille:

FPT #1 14.-16.1.

FPT #2 11.-13.2.

FPT #3 (SisäSM) 11.-13.3.

FPT #4 8.-10.4.

FPT #5 13.-15.5.

FPT #6 10.-12.6.

FPT #7 2.-4.9.

FPT#8 21.-23.10.

FPT #9 18.-20.11.

FPT #10 (Masters) 9.-10.12.

YLEISEN SARJAN, SENIOREIDEN, SEKANELINPELIN SM-KILPAILUT JA SARJAPADEL

Suomen mestaruuksista pelataan loppuvuoden aikana myös sekanelinpelissä, senioreissa sekä seurajoukkueiden kesken. Yleisten luokkien ulkokenttien SM-kisat pelataan SM-viikkojen yhteydessä Salossa 1.-3.7.2022 ja finaaleita tullaan televisioimaan YLE:n toimesta.

Sisäkenttien SM (FPT) 11.-13.3.

Senioreiden sisäkenttien SM-kisat 18.-19.3.

Senioreiden ulkokenttien SM-kisat 19.-21.8.

Sekanelinpelin SM-kisat 19.-21.8.

SARJAPADEL

Sarjapadel viikonloput sisältävät Suomen Padelliigan ja divarit

Sarjapadel viikonloput kaudella 21-22 29.-30.1., 26.-27.3. ja 21.-22.5 (Finaali)

Sarjapadel viikonloput kaudella 22-23 24.-25.9. ja 2.-4.12.

Senioreiden Sarjapadel Cup (Seurajoukkueiden senioriluokkien SM) 23.-24.4.

Sarjapadelin sarjakirjan kaudelle 2021-2022 löydät täältä!

KANSALLISET KILPAILUT

Liitto on määritellyt lisäksi seuraavat kilpailusarjat kansallisiin kilpailuihin vuodelle 2022:

Naiset: NB, NC, ND (D-sarjaan voi osallistua ilman lisenssiä) sekä N40, N45, N50 ja N55

Miehet: MB, MC, MD (D-sarjaan voi osallistua ilman lisenssiä) sekä M40, M45, M50 ja M55

Juniorit: U12, U14, U16 ja U18

Kilpailujärjestäjät voivat hakea kansallisia kilpailuja myös Finnish Padel Tourin yhteyteen.

Kansallisia kilpailuika seurat voivat hakea heille parhaiten sopiville ja määrittelemilleen ajankohdille.

SUOMEN PADELLIITON VIRALLISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET VUODELLE 2022

Kilpailunjärjestäjien tulee sitoutua Padelliiton kilpailumääräyksiin sekä ohjeistuksiin kilpailuhaun yhteydessä ja sitoutua noudattamaan niitä, mikäli seura saa järjestettäväkseen haetun kilpailun.

Kilpailumääräykset vuodelle 2022

Jäsenseurojen yhteyshenkilöt voivat täyttää oheisen kilpailuhakulomakkeen 26.11.2021 mennessä. FPT-kisojen osalta Suomen Padelliitto käsittelee hakemukset pikimmiten ja informoi teitä päätöksistä nopealla aikataululla. Lopullinen kilpailukalenteri julkaistaan joulukuun 2021 aikana.

KILPAILUJEN HAKEMINEN

Kilpailuja haetaan Suomen Padelliiton kotisivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Kilpailuhaussa huomioidaan ainoastaan lomakkeen kautta määräaikaan mennessä saapuneet kilpailuhakemukset.

Linkki lomakkeeseen -> HAE KILPAILUJÄRJESTÄJÄKSI