Suomen miesten maajoukkue lohkovoittoon Bilbaon EM-kisoissa – nuori naisten joukkue sijoitusotteluihin

Suomen miesten padelmaajoukkue on edennyt upeilla otteillaan EM-kilpailuiden puolivälieriin Espanjan Bilbaossa.

Euroopan Padelliitto FEPA:n järjestämien EM-kilpailujen puolivälierissä miehet tulevat kohtaamaan turnauksen B-lohkossa toiseksi sijoittuneen Saksan. Puolivälieräottelu pelataan torstaina 7.10. klo 10.00 alkaen.

Miesten turnaus on joukkuekilpailujen osalta sujunut alusta asti todella hienosti ja joukkue on onnistunut kääntämään hyvillä otteillaan kovatkin joukkuekilpailun ottelusarjat edukseen.

Turnauksen avausottelussa kaatui ennakkoon D-lohkon ykkösrankattu Sveitsi yhteistuloksella 2-1 ja keskiviikon kisapäivän avanneessa ottelusarjassa Monacon puhtaalla pelille tuloksella 3-0.

Alkulohkon viimeisestä ja lohkovoiton ratkaisseesta ottelusarjasta Tsekkiä vastaan muodostui todellinen jännitysnäytelmä.

Mikko Hermans ja Saska Huttunen veivät ensimmäisen pelin Suomelle erin 2-0 (6-2, 6-3). Toisessa pelissä Axel Waris ja Joni Luolamaa joutuivat kuitenkin taipumaan tasaisesta väännöstä huolimatta kohtaamalleen tsekkiparille erin 0-2 (6-7, 3-6). Näin sarjan ratkaisu venyi 1-1 tilanteessa aina viimeiseen ja ratkaisevaan kamppailuun.


Kolmannesta pelistä muodostuikin uskomattoman jännittävä ja äärimmäisen tasainen näytelmä, jossa molemmilla mailla oli omat hetkensä ja momentuminsa. Tsekin pari onnistui viemään ensimmäisen erän tie breakien kautta 6-7, mutta Suomen viimeisenä parina pelannut kaksikko Mikko ViljanenJanne Wuorinen ei antanut tämän haitata menoa. Paljon yhdessä pelannut pari saikin käännettyä toisen erän tiukasti Suomelle 7-5. Kolmannessa ja ratkaisevassa erässä pelin kuva säilyi aiempien erien kaltaisena, mutta lopulta ottelu kääntyi Viljaselle ja Wuoriselle erin 2-1 ja näin myös sarja Suomelle mahtavasti yhteistuloksella 2-1.

Mikko Hermans-Saska Huttunen

Axel Waris-Joni Luolamaa
Mikko Viljanen-Janne Wuorinen

Suomen miesten turnaus on ollut jo tässä vaiheessa menestys. Joukkue on hioutunut todella hyvin yhteen, joukkuehenki ryhmässä on todella vahva, myös pelitaktiikka on toiminut upeasti mm. pelaajien kierrätyksen suhteen. Vahva suorittaminen ja usko omaan tekemiseen palkitsee ja tästä eteenpäin kaikki on mahdollista.

Miesten tekemä historiallinen uroteko on jo tässä vaiheessa todella arvostettava ja tämän merkitystä korostaa myös se, ettei suomalaisjoukkueet ole koskaan aiemmin edennyt 8 parhaan maan joukkoon kansainvälisissä arvokilpailuissa.

Saavutuksesta ollaan myös joukkueen sisällä erittäin innossaan ja ryhmä lähteekin jahtaamaan puolivälierissä seuraavaksi jatkopaikkaa kohti välieriä positiivisin mielin, jonka myös miesten pelaaja-valmentaja Hermans vahvistaa: ”Historiaa on jo tehty ja nyt Suomi lähtee hakemaan sensaatiota!”

Miesten puolivälierä ottelua pääsee seuraamaan Padelluolan YouTube-kanavalta.

Naisten kohtalona sijoitusottelut

Suomen naisten maajoukkueen kohtalona on Bilbaossa taistella alkulohkon jälkeen sijoista 7-9. Nuori joukkue on osoittanut hienoa taistelumieltä ja osoittanut vahvaa työmoraalia sekä ennenkaikkea hienoa asennetta läpi turnauksen. Kansainvälinen arvoturnaus on varmasti tarjonnut joukkueen nuorille naisille supertärkeää ja arvokasta kokemusta tulevaisuuden varalle.

Turnauksen avausottelussa naiset kohtasivat Euroopan lajin kärkimaihin kuuluvan Portugalin, joiden neljä kärkipelaajaa majaileen WPT-listalla sijoilla 95-162. Vaikka ottelusarja lopulta meni suoraan yhteistuloksella 3-0 Portugalille, pystyivät Suomen naiset hyvin haastamaan kovia vastustajiaan ja ajoittain jopa uhkaamaan.

Alkulohkonsa toisessa ottelussa naiset kohtasivat ennekkoon heikommaksi arvioidun Unkarin. Ottelu käynnistyi hienosti ja Suomen Venla Andersson ja Matilda Vainio saikin napattu voiton ensimmäisestä erästä pistein 6-4. Toisessa erässä Unkarin kokeneempi ja teknisesti taitava pari sai kuitenkin käännettyä pelin ja vei lopulta ottelun erin 1-2.

Sarjan toisessa ottelussa Suomen Fiija Ketonen ja Emmi Manner väänsivät myös ensimmäisen erän tasaisesti, mutta valitettavasti toisessa erässä Unkari meni menojaan ja nappasi ottelun suoraan pistein 0-2.

Kolmannessa otteluparissa Suomen Anna Wall ja Martina Minetti saivat napattua naisille turnauksen ensimmäisen voiton ja kukistivat oman peliparinsa erin 2-0 (6-3, 6-4).

Kokonaisuudessaan naiset pystyivät haastamaan vastuntajansa hyvin, mutta kokemuksen puute ja uudenlainen kilpailutilanne lopulta muodostui ratkaisevaksi. Joukkue ei saanut ehkä parastaan irti, vaikka taitotaso olisi tähän varmasti riittänyt. Ehkä myös parien järjestystä voi näin jälkikäteen miettiä, mutta toki tämä on osa peliä jota myös vastustuja pelaa”, kommentoi naisten maajoukkuevalmentaja Timo Hartikainen.

Turnauksen loppuohjelmasta Hartikaisella on selvä näkemys: ”Ehdottomasti loppuohjelmasta haetaan kahta voittoa!”

Suomen naiset kohtaavat alakaaviossa seuraavaksi Viron maajoukkueen ja voitolla vastaan asettuisi Tsekin naiset.

Ottelu pyörähtää käyntiin to 7.10. klo 10.00.

Matilda Vainio-Venla Andersson
Fiija Ketonen-Emmi Manner
Anna Wall-Martina Minetti

Player Photos by fvpepf