SPL hallituksen kuukausitiedote 2021_9

Tervehdys Suomen koko padelperheelle!

Suomen Padelliiton hallitus toimittaa hallituksen kokousten jälkeen ”Padelliiton kuukausikirjeen”, joka julkaistaan liiton omissa viestintäkanavissa sekä lähetetään sähköpostitse jäsenseuroihin. Tiedotteeseen kootaan ajankohtaisia asioita liiton toimintaan liittyen. Seurojen toivotaan jakavan tiedote edelleen omille jäsenilleen. Tällä tavoin liiton toimintaa saadaan näkyvämmäksi näiltäkin osin. 

UUSIA SEUROJA 

Liiton hallitus hyväksyi uusiksi jäsenseuroiksi: 

El Padel ry (Ylöjärvi)

Ktk-Gtk (Kokkola)

Tällä hetkellä Suomen Padelliittoon kuuluu 51 padelseuraa. Suomen Padelliiton jäsenseurat: https://padel.fi/suomenpadelliitto/#jasenseurat

KANSALLINEN PADELPÄIVÄ 11.9.

Kansallista padelpäivää vietettiin Suomessa lauantaina 11.9. Erilaisia tapahtumia järjestettiinkin ympäri Suomea. Kiitos kaikille järjestäjille ja osallistujille. Yhteisenä tavoitteenammehan on edistää padelin harrastamista Suomessa. 

LIITOLLE UUSI TYÖNTEKIJÄ

Padel kasvaa Suomessa vauhdilla. Jotta liitto pystyisi omalta osaltaan tukemaan lajin kasvua se hakee Visalle työparia ”toimiston puolelle”. Haettavan työntekijän työnkuvana olisi erityisesti liiton kilpailu- ja valmennustoiminnan koordinointi. Alustavasti on suunniteltu, että kyseisen tehtävän työaika olisi ainakin alkuun 80% kokonaistyöajasta. Mikäli tiedätte hyviä ehdokkaita kyseiseen tehtävään, niin vinkatkaa Visalle. Hakuaika on voimassa 27.9. saakka.

SUOMEN PADELLIITON SYYSKOKOUS

Suomen Padelliiton syyskokous järjestetään pe 18.11. klo 18. Liiton jäsenseurat käyttävät kokouksessa päätäntävaltaansa mm. tulevan 2-vuotiskauden hallituspaikoista erovuorossa olevien paikoille sekä tulevan vuoden toimintasuunnitelmasta ja budjetista. Toivottavasti pääsette mukaan. Mikäli seurastanne löytyy liittotason hallitus- tai toimikuntatyöskentelystä kiinnostuneita henkilöitä, niin ehdotelkaa heitä vaalitoimikunnalle, joka tulee lähestymään teitä syksyn aikana. Vaalitoimikunnan tarkoituksena on alustaa tulevia hallituspaikkoja niin, että itse valinta varsinaisessa kokouksessa sujuisi jouhevasti.

SYYSKAUDEN 2021 KILPAILUT

Suomen Padelliiton syyskauden kilpailukalenteri on nähtävillä liiton kotisivuilla https://padel.fi/suomenpadelliitto/#kilpailukalenteri . Kilpailuiden toteutuksissa järjestäjän on otettava huomioon viranomaisten koronaohjeistukset ja -rajoitukset. Sekä järjestäjien että kilpailijoiden on varauduttava siihen, että ne saattavat aiheuttaa nopeitakin muutoksia kilpailujärjestelyihin. 

KANSAINVÄLISET KILPAILUT

EM-kilpailut Bilbao, Espanja 4.-9.10.2021:

Euroopan padeljärjestö FEPA:n EM-kilpailut pelataan Bilbaossa lokakuussa.

Senioreiden EM-kilpailut Vilamoura, Portugal 2.-7.11

Euroopan padeljärjestö FEPA:n senioreiden EM-kilpailut pelataan Vilamourassa marraskuussa.

Pelaajavalinnat molempiin arvokisoihin on tehty. Niitä voi käydä vilkaisemassa linkistä liiton kotisivuilta: 

FIP:n senioreiden MM-kilpailut on koronavirustilanteen vuoksi siirretty maaliskuulle 2022.

SARJAPADEL

Suomen Padelliitto järjestää jäsenseuroilleen Seurasarjan talvikaudella 2021-22. Mukana on yhteensä 36 joukkuetta. Joukkueet on jaettu Padelliigaan sekä Divariin, jossa miehissä arpomalla lisäksi kahteen lohkoon. Sarjapadelin sarjakirja löytyy liiton kotivuilta oheisesta linkistä: https://padel.fi/wp-content/uploads/2021/09/SPL-Sarjapadel-sarjakirja-1.2.pdf

Ensimmäinen keskitetty sarjakierros on nyt pelattu. Padelliigassa pelaavat joukkueet, otteluohjelmat ja tulokset löytyvät Rankedinista tapahtumien Suomen Padelliiga Miehet ja Suomen Padelliiga Naiset alta.

Miehet: https://rankedin.com/en/teamleague/307/suomen-padelliiga-miehet

Naiset: https://rankedin.com/en/teamleague/308/suomen-padelliiga-naiset

PADELOHJAAJA JA PADELVALMENTAJAKURSSIT

Tällä hetkellä Suomesta löytyy noin 200 liiton padelohjaajakurssin suorittanutta padelohjaajaa. Uusia ohjaajakursseja järjestetään muutama lisää loppuvuoden aikana. Niistä tiedotetaan liiton viestikanavissa. 

Seuraavan tason padelvalmentajakursseja tullaan järjestämään alustavasti joulukuusta eteenpäin. Niistä tiedotetaan lisää, kunhan koordinaatit saadaan selville.

TULEVAT TAPAHTUMAT

Tapahtumakalenteri

24.-26.9.Espoo Padel HouseFPT#9 + MB / NB / MC / NC / MD / ND / M45 / M50 / M55 /N40 / Juniorit  U14 / U16
24.-26.9.Raisio PCF TurkuMB / MC / NB / NC
4.-9.10.BilbaoEM-kilpailut (FEPA)
9.-10.10.PCF (pk-seutu)MB / MC / NB / NC
9.-10.10.Padel HouseKorkeakouluopiskelijoiden SM-kisat
15.-17.9,Tarmola Padel PorvooMC / MD / ND / Juniorit
22.-24.10.Padel247FPT#10 + MB / NB / M45 / M50 / M55 / N40 / N50 / N55
29.-31.10.Padel247MC / MD / NC / ND

KORONAVIRUS

Suomen Padelliitto kehottaa jäsenseurojaan sitoutumaan toiminnassaan Olympiakomitean 20.4.2021 päivittämiin suosituksiin terveysturvallisista harjoitus- ja kilpailutoiminnoista. Ne puolestaan perustuvat OKM:n ja THL:n laatimiin suosituksiin. Alla linkki suosituksiin.

Suositukset terveysturvalliseen harrastus- ja kilpailutoimintaan: https://www.olympiakomitea.fi/2021/08/16/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Padelterveisin!

Suomen Padelliiton hallitus