Suomen maajoukkue nimetty Bilbaon EM-kisoihin – seniori maajoukkue Portugaliin

Suomen padelmaajoukkueet on nimetty syksyn kansainvälisiin arvokilpailuihin. Syksyn kilpailukalenterin ohjelmassa on Euroopan Padelliitto FEPA:n EM-kilpailut Espanjan Bilbaossa sekä senioreiden EM-kilpailut Portugalin Vilamourassa. Alunperin Las Vegasiin suunnitellut kansainvälisen Padelliitto FIP:n senioreiden MM-kilpailut ovat sitä vaistoin koronavirustilanteen vuoksi jouduttu siirtämään maaliskuulle 2022.

EM-kilpailut Bilbao, Espanja 4.-9.10.2021:

Verrattuna Juhannuksen aikoihin pelattuihin FIP:n EM-kilpailuihin, Suomen A-maajoukkueen pelaajarungon vaihtuvuus on varsin suuri, sillä joukkueessa on peräti kymmenen arvokisojen ensikertalaista. Etenkin naisten joukkueeseen valittiin nuoria pelaajia kansainvälistä edustuskokemusta kartuttamaan. Myös maajoukkueen valmennusryhmään on tullut muutoksia, kun Padelliiton valmennuspäällikkö Eemeli Jokinen ei lähde kisoihin mukaan. Jokisen korvaa miesten maajoukkueen valmentajana kokenut Mikko Hermans ja naisten valmennuksessa vetovastuun ottaa Timo Hartikainen.

Suomen maajoukkueet Bilbaossa

Miesten maajoukkue EM-Bilbao
Mikko Hermans, Padel Or Die (pelaaja-valmentaja)
Saska Huttunen, Padel Tampere
Pyry Hyrkkönen, Padel Tampere
Joni Luolamaa, ÅLK
Otto Meskanen, Padel Tampere
Mikko Viljanen, Padel House
Axel Waris, ÅLK
Janne Wuorinen, Padel House

Naisten maajoukkue EM-Bilbao
Venla Andersson, ÅLK
Fiija Ketonen, Padel Club Finland
Emmi Manner, Padel West
Martina Minetti, Padel Tampere
Julia Rissanen, Padel West
Matilda Vainio, Padel House
Anna Wall, Padel Tampere

Mikko Hermans

Kuva: Jonas Tana

Miesten päävalmentaja ja pelaajana toimiva Hermans on edustanut Suomea arvokisoissa jo aiemminkin ja odottaa innolla tulevia kilpailuja.

Mahtavaa päästä jälleen kerran edustamaan Suomea padelin arvokilpailuissa. Kaksi vuotta takaperin olin mukana pelaajana Suomen joukkueen kanssa myöskin FEPAn järjestämissä EM-kilpailuissa Portugalissa ja silloin Suomen miesten joukkue nappasi hienosti yhdeksännen sijan. Vaikka meillä harmittavasti onkin Suomen kovin kärki nelikko poissa näissä karkeloista, on meillä silti iskeä kentälle todella nälkäisiä, taidokkaita ja kyntensä näyttäneitä kanoja. Miesten joukkue on sijoitettu rankingin osalta ns. kakkoskoriin joten meillä on äärimmäisen hyvä mahdollisuus päästä alkulohkosta ensimmäistä kertaa puolivälieriin ja kahdeksan parhaan joukkoon. Kärkimaina nimettäköön Espanjan ja Portugalin, mutta sen jälkeen tuleekin erittäin tasainen rykelmä Keski-Euroopan maita. Meillä on joukkueessa on myös ensikertalaisia maajoukkuetasolla, kun kovan nousun Suomen padelhuipulle jo tehneet Joni Luolamaa, Janne Wuorinen ja Otto Meskanen pääsevät mittaamaan tasoa kansainvälisillä kentillä. Huippuviikko on siis tulossa ja jännityksellä odottaen tulevia lohkojakoja, Hermans toteaa.

Timo Hartikainen

Kuva: Padel Club Finland

Naisten Bilbaoon lähtevän padelmaajoukkueen runko on nuori ja kaikki pelaajista ovat ensikertalaisia maajoukkueessa. Joukkuetta kuitenkin kuvaa ennenkaikkea kova voitontahto, kilpailuhenkisyys ja hyvä joukkuehenki. Naiset lähtevätkin kisoihin nälkäisinä selvittämään millä tasolla naispadelissa Euroopassa ollaan. Pelaajaryhmässä on loistava asenne ja naiset haluvatkin malttamattomina päästä pelaamaan kovatasoisia pelejä ja haastamaan myös kovia lajin huippumaita.

Naisten maajoukkuetta luotsaava Timo Hartikainen on päätoiminen padelvalmentaja ja toimii myös Suomen Padelliiton juniorivalmentajana.

Joukkueen sisällä on iloinen ja odottava tunnelma. Pelaajat pääsevät keräämään arvokasta kokemusta, joka tuottaa varmasti korkoa tulevaisuutta ajatellen. Mukava lähteä tarkastamaan Euroopan maiden kilpatasoa ja nähdä minkälaisia erilaisia pelityylejä vastaan lopulta asettuu. Luvassa on varmasti meille kaikille upea kokemus ja pelaajat ovat tätä mahdollisuutta odottaneet jo useamman vuoden. Odotan itsekin kovasti pääseväni auttamaan joukkuetta. Luvassa on varmasti pitkiä päiviä, mutta joukkue lähtee pelaamaan omaa peliä päivä kerrallaan. Joukkueessa on hyvä henki ja pelaajien asenne on vahvalla pohjalla. Ei lähdetä missään nimessä vain kokeilemaan, vaan halutaan ennenkaikkea menestyä, kertoo naisten valmentaja Hartikainen.

Lisätietoja Bilbaossa järjestettävistä kisoista ja kilpailupaikoista pääset lukemaan FEPA:n omasta postauksesta.

Senioreiden EM-kilpailut Vilamoura, Portugal 2.-7.11

Senioreiden loppuvuoden arvokisojen osalta merkittävin muutos oli Kansaivälisen Padelliitto FIP:n Las Vegasiin suunniteltujen seniori MM- kilpailujen siirto vuoden 2022 puolelle. Tämän muutoksen johdosta myös Suomen seniorimaajoukkueen jo aiemmin ilmoitettu kokoonpano on hieman vaihtunut.

FEPAN arvokilpailut Portugalin Vilamourassa kuitenkin toteutuvat marraskuun alussa. Algarveen lähtee lopulta iso ja kokenut maajoukkuerinki. Seniorien miesten maajoukkuetta johtaa miesten maajoukkueen tapaan Mikko Hermans. Naisten puolella valmennusvastuun ottaa David Lozano, joka toimii myös toinen Padelliiton juniorimaajoukkueen valmentajista.

Senioreiden Vilamouraan lähtevä senioreiden maajoukkue

35+Kaj Swanljung, Padel House
35+Timo Koskivuori, Padel House
35+Kimmo Kurko, Padel Tampere
35+Antti Saari, Padel Lahti
40+Mikko Hermans, Padel Or Die
40+Julius Lehmuskallio, Padel House
40+Olli Marjamäki, ÅLK
40+Ville-Veikko Hynninen, ÅLK
45+Ilkka Af Ursin, ÅLK
45+Ville Pajakkala, ÅLK
45+Markus Männistö, PAdel House
45+Janne Holli, Padel House
50+Tapio Totro, Smash Padel
50+Janne Vilhunen,
50+Kalle Väinölä, Padel Club Finland
50+Veli-Pekka Männistö, Padel Club Finland
55+Harri Ahtee, Padel Club Finland
55+Tuomas Kivistö, Smash Padel
55+Janne Lappalainen, Smash Kotka
55+Tepi Saarentola, Padel Club Finland
Miehet seniorimaajoukkue EM-Vilamoura
40+Jenniina Viikari, ÅLK
40+Anne Matilainen, ÅLK
45+ Kati Ranta, Padel House
45+Marsa Laukkoski, Padel House
45+Monika Nousmaa, Padel Club Finland
45+Katriina Saarinen, Padel West
50+Karoliina Tiivola, Open Padel
50+Mari-Liis Parmas, Padel West
50+Maarit Luoma, Padel House
Naiset seniorimaajoukkue EM-Vilamoura

Lisätietoja Algarvessa järjestettävistä kisoista ja kilpailupaikoista pääset lukemaan FEPA:n omasta postauksesta.

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Suomen maajoukkue nimetty Bilbaon EM-kisoihin – seniori maajoukkue Portugaliin […]

Comments are closed.