Suomen Padelliiga ja divarit käyntiin tänään

Historian ensimmäiset padelin seurojen väliset kilpasarjat pyörähtävät käyntiin tänään lauantaina 18.9.2021 täysillä ottelukierroksillaan.

Viikonlopun aikana sarjapadel otteluita pelataan kaikkiaan kolmella paikkakunnalla. Miesten ja naisten Suomen Padelliiga ottelut pelataan lauantaina ja sunnuntaina Padel Club Finlandin Kilon klubilla, Espoossa. Sarjapadelin divarisarjat puolestaan Miesten divarin A-lohkon ja naisten divarin osalta Jyväskylän Padel Adderissa sekä miesten divarin B-lohko Turussa PadelParkin Skanssin klubilla.

Divaripelit käynnistyvät lauantaina jo klo 12.00 Jyväskylässä ja Turussa. Padelliiga sarjaottelut vuorollaan Espoossa klo 13.30 alkaen.

Ensimmäistä kertaa järjestettäviin padelsarjoihin tuli lopulta aivan viime metreillä merkittäviä muutoksia kaikkiin miesten sarjoihin, kun liigasta sekä kummastakin divarilohkosta yksi joukkue joutui luovuttamaan sarjapaikkansa jo ennen sarjan alkamista. Isoimpana yllätyksenä näistä oli ehdottomasti miesten Padelliiga paikan varmistaneen Padel Lahden poisjäänti. Lahtelaiset olivat onnistuneet hienosti elokuussa järjestetyissä seurajoukkueiden SM-kisoissa ja lopulta kisoissa neljänsiksi sijoittuneet miehet olivat ehdottomasti yksi menneiden kisojen positiivisimmista yllätyksistä, samalla joukkue olisi varmasti ollut yksi miesten Padelliigan mustista hevosista.

Miesten divarilohkoista pois jäivät Smash Padel III (Helsinki) A-lohkosta sekä Padel Sawo (Kuopio) B-lohkosta.

Poisjääntien myötä kaikki miesten sarjat tullaan pelaamaan kaudella 2021-2022 7 joukkueen voimin. Miesten Padelliigassa tämä tarkoittaa sitä, että kukaan joukkueista ei tule tippumaan suoraan sarjatasoa alemmaksi kauden päätteeksi, vaan viimeiseksi, seitsemänneksi sijoittunut joukkue tulee karsimaan divareiden toiseksi parhaiten menestynyttä ja liigakelpoista joukkuetta vastaan kauden päätteeksi. Panoksena tässä 2022-2023 liigapaikka. Divareiden parhaiten menestynyt liigakelpoinen joukkue vastaavasti varmistaa suoran nousun Suomen Padelliigaan.

Kilpailumuoto

Sarjapadel toteutetaan joukkuekilpailuina. Yksi sarjaottelu sisältää kolme yksittäistä paripelia, jotka pelataan normaalilla paras kolmesta menettelyllä. Kun pari voittaa vastustajansa, saa pari tästä joukkueelleen yhden pisteen. Kolmen yksittäisen ottelun jälkeen sarjaottelun lopputulos määräytyy kolmen yksittäisen ottelun mukaan. Pisteet kertyvät runkosarjan sarjataulukkoon.
Sarjapadel ottelut pelataan golden point-sääntöä käyttäen. Mahdollinen kolmas erä pelataan pitkänä tie breakinä (kymmeneen pisteeseen, kahden pisteen erolla).

Joukkueet kaudella 2021-2022

SUOMEN PADELLIIGA MIEHET
PADEL HOUSE (ESPOO)
PADEL TAMPERE
ÅLK (TURKU)
SMASH PADEL (HELSINKI)
SMASH KOTKA
PADEL CLUB FINLAND (ESPOO)
PADEL WEST (TAMPERE)
SUOMEN PADELLIIGA NAISET
PADEL WEST (TAMPERE)
PADEL HOUSE (ESPOO)
ÅLK (TURKU)
PADEL TAMPERE
PADEL CLUB FINLAND (ESPOO)
PADEL JKL (JYVÄSKYLÄ)
SMASH PADEL (HELSINKI)
PADEL LAHTI

A-LOHKO MIESTEN DIVARI
PADEL JKL PUNAINEN (JYVÄSKYLÄ)
PADEL OR DIE (SEINÄJOKI)
PCF TURKU (RAISIO)
PORI PADEL
PADEL HOUSE II (ESPOO)
PADEL CLUB FINLAND II (ESPOO)
PADEL KING HÄMEENLINNA
B-LOHKO MIESTEN DIVARI
PADEL JKL MUSTA (JYVÄSKYLÄ)
PADEL OR DIE II (SEINÄJOKI)
PCF TURKU II (RAISIO)
SMASH PADEL II (HELSINKI)
OVS PADEL (OULU)
PADELPARK (TURKU)
PADEL TAMPERE II
NAISTEN DIVARI
PADEL JKL II (JYVÄSKYLÄ)
PADEL OR DIE (SEINÄJOKI)
PADEL HOUSE II (ESPOO)
SMASH PADEL II (HELSINKI)
PADEL CLUB FINLAND II (ESPOO)
PADEL KING HÄMEENLINNA
PADEL TAMPERE II

Otteluiden seuraaminen

Sarjapadelin tulospalveluna toimii Rankedin.com -alusta. Palvelusta löytyy oma sivu miesten sarjoille sekä naisten sarjoille. Sivuilta pystyy seuraamaan ottelutuloksia sarjaotteiluista pelipareineen ja sarjataulukkoa. Sivuilta löytyvät myös kaikkien joukkueiden kokoonpanot, jotka voivat vielä kauden aikana täydentyä.

Miesten sarjoja pääset seuraamaan TÄÄLTÄ.

Naisten sarjoja TÄÄLTÄ

Otteluohjelmat löytyvät välilehdeltä ”matches”, sarjataulukko sivulta ”standings” ja joukkueiden kokoonpanot sivulta ”teams”.

Eri sarjojen välillä pääset selailemaan kohdassa ”pool”.

Tulemme myös seuraamaan pelejä sekä nostamaan kilpailupäivien kohokohtia Suomen Padelliiton Facebook– ja Instagram-kanaville sekä varmasti myös kilpailujärjestäjien omille kanaville. Näiden kanavien kautta tulemme viestimään myös mahdollisista ottelustriimauksista.

Ensimmäisillä sarjakierroksilla näitä ei kuitenkaan tulla vielä todennäköisesti näkemään.