Historian ensimmäiset seurajoukkueiden Suomen mestarit selvillä – Padel House ja Padel West tuoreet mestarit

Menneenä viikonloppuna 30.7.-1.8. järjestettiin historialliset ja kautta aikojen ensimmäiset padelin seurajoukkueiden SM-kilpailut. Kilpailut toteutettiin Espoon Leppävaaran We Love Padelin upouusilla ulkokentillä sekä Kilon Kera halleilla. Koko turnaus oli alunperin suunniteltu toteutettavan ulkokilpailuina, mutta epävakaisen sään johdosta perjantai ja sunnuntaipäivät jouduttiin pelaamaan sisällä Padel Housen hallitiloissa. Kilpailujärjestäjänä toimi tänä vuonna Suomen Padelliittoon liittynyt ja liiton 46. jäsenseura Isosaari Golf & Yacht Club ry.

Turnauksen ohjelmassa oli pe 30.7. naisten alkulohkojen ottelut, lauantaina 31.7. naisten pudotuspelit sekä finaalit ja miesten alkusarjat. Sunnuntaina 1.8. ohjelmassa miesten pudotuspelit sekä finaalit.

Kyseessä oli ainutkertainen tapahtuma SM-kisojen osalta, koska tulevaisuudessa mestaruudet tullaan ratkaisemaan syksyllä alkavan Padelliigan kautta. Panoksena seuroilla olikin varmistaa mitaleiden lisäksi myös syksyn sarjoihin edustuspaikka.

Miesten joukkueita viikonlopun turnauksessa oli lopulta 12:sta seurasta, naisia vastaavasti kahdeksasta. Naisissa kaikki mukana olleet seurat saivat myös paikan Padelliigaan, joka on kahdeksan joukkueen sarja.

Turnauksen alusta lähtien selvisi nopeasti, että uusi kilpailumuoto on erittäin toivottu ja mukaansatempaava. Myös viikonlopun tapahtumasta saatujen palautteiden myötä on selvää, että seurakilpailut tarjoavat loistavaa tunnelmaa ja kasvattaa sitä kuuluisaa ”Me”-henkeä. Seurojen joukkuehenkeä ja pelikavereiden kannustamista oli aivan mahdottoman upeaa seurata ja hyvän kilpailun ilmapiirin myötä kisoista muodostuikin myös pelillisesti erittäin kovatasoiset ja tasaiset.

Perjantai 30.7.

Turnaus avattiin perjantaina sateisen sään johdosta Padel Housen laajennusosan uudella puolella. Avauspäivän ohjelmassa oli naisten alkusarjojen kamppailut.

Naiset oli turnauksen alla arvottu kahteen 4 joukkueen lohkoon.
A-lohkossa joukkueet olivat Padel House (Espoo), Padel Tampere, Padel Club Finland (pk-seutu) ja Padel Lahti

B-lohkossa Padel West (Tampere), ÅLK (Turku), Padel JKL (Jyväskylä) ja Smash Padel (Helsinki)

Päivän pelit tarjosivatkin reipasta tunnelmaa ja hienoja suorituksia. Tiukimman kamppailun perjantaina tarjosi ehdottomasti Padel JKL – Smash Padel ottelusarja, joka kääntyi Jyväskyläläisten tiukkaan voittoon erin 2-1. Ratkaisuksi muodostui lopulta ensimmäisen otteluparin kamppailu, joka ratkesi vasta tie-breakien kautta.

Tappioitta alkulohkon lauantain peleihin etenivät Padel House ja Padel West.

Naisten sarjataulukko perjantai

Lauantai 31.7.

Lauantaina sää kirkastui ja päivän pelit pystyttiin kokonaisuudessaan toteuttamaan kilpailujärjestäjän omilla We Love Padelin ulkokentillä Leppävaarassa.

Päivä aloitettiin naisten alkusarjan viimeisillä otteluilla sekä miesten alkusarjan peleillä. Naisten pelattua aamupelinsä vuorossa olivat pudotuspelit ja sijoitusottelut.

Naisten aamun ottelut eivät muuttaneet sarjataulokon tilannetta perjantailta, joten välierien ottelupareiksi muodostui tamperelaisten kaksinkamppailu Padel West-Padel Tampere sekä Padel House-ÅLK. Sijoitusotteluissa 5-6 sijoista kohtasivat Padel Club Finland- Padel JKL, sijoista 7-8 Padel Lahti-Smash.

Molemmat välierät päättyvät suoraan kahdessa erässä 2-0 ja finaalissa kohtasivat tähän mennessä turnauksessa puhtaasti pelanneet Westin sekä Housen naiset.

Illan finaalista muodostui varsin viihdyttävä. Finaalin ensimmäisessa ottelussa kohtasivat Suomen naisten maajoukkuerinkiin kuuluvat parit Westin Ella SillanpääSaana Saarteinen vastaan Housen pari Sarianne VallioniemiMinna Torkki. Westin naiset veivät pelin erin selvästi 2-0 (6-1, 6-0), mutta myös Housella oli pelissä omat hetkensä. Silti ottelu tilanne tamperelaisille 1-0.

Finaalin toisesta osasta muodostui huippu jännittävä, jossa molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet kääntää ottelu edukseen. House oli pakkovoiton edessä ja espoolaisten pari Anu KentalaEmmi Manner veivätkin ensimmäisen erän 2-6. Westin pari Julia RissanenNinni Hietaniemi eivät kuitenkaan taipuneet, vaan taistelivat kaksi jälkimmäistä erää Westille numeroin 6-4, 6-2 ja varmistivat ottelusarjan voiton ja mestaruuspokaalin matkan tänä vuonna Tampereelle. Näin Padel Westistä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen seurajoukkueiden Suomen mestari.

Pronssia naisten SM-kisoissa saavutti turkulainen ÅLK. ÅLK käänsi pronssikamppailussa voiton Padel Tampereesta yhteistuloksella 2-1 (2-6, 4-6 / 6-0, 7-5 / 6-2, 6-1).

PADEL WESTIN MESTARUUSJOUKKUE

ELLA SILLANPÄÄ

SAANA SAARTEINEN
KATRIINA SAARINEN

MARI-LIIS PARMAS

NINNI HIETANIEMI

JULIA RISSANEN

ANNIKA SILLANPÄÄ

Naisten loppusijoitukset ja lauantain pelit

Naisten loppusijoitukset
1. Padel West*
2. Padel House*
3. ÅLK*
4. Padel Tampere*
5. Padel Club Finland*
6. Padel JKL*
7. Smash Padel*
8. Padel Lahti*
* Varmistanut Liigapaikan
La alkusarjaSijoitusottelutVälierätPronssipeliFinaali
Padel House vs. Padel Lahti
3-0 (6-1, 6-2 / 6-1, 6-0 / 6-3, 6-2)
Padel Club Finland vs. Padel JKL
3-0 (7-6, 6-4 / 6-1, 6-2 / 6-4, 6-1)
Padel West vs. Padel Tampere
2-0 (6-2, 6-0 / 6-1, 6-0)
ÅLK vs. Padel Tampere
2-1 (2-6, 4-6 / 6-0, 7-5 / 6-2, 6-1)
Padel West vs. Padel House
2-0 (6-1, 6-0 / 2-6, 6-4, 6-2)
Padel Club Finland vs. Padel Tampere
1-2 (6-1, 6-2 / 0-6, 3-6)
Padel Lahti vs. Smash Padel
1-2 (4-6, 6-7 / 4-6, 4-6 / 6-2, 7-5)
Padel House vs. ÅLK
2-0 (6-1, 6-1 / 6-1, 6-2)
Padel West vs. Smash Padel
3-0 (6-0, 6-0 / 6-1, 6-0 / 6-1, 6-1)
ÅLK vs. Padel JKL
2-1 (2-6, 1-6 / 6-0, 6-1 / 6-0, 6-0)

Miesten kamppailut käynnistyivät toden todella varhain lauantai-aamuna.

Miesten joukkueita turnauksessa oli mukana 12 eri seurasta ja miehet oli arvottu neljään kolmen joukkueen lohkoon.

A-lohko: Padel House, Padel Club Finland ja Saimaa Padel Club (Savonlinna)

B-lohko: ÅLK, Padel Lahti ja PadelPark (Turku)

C-lohko: Padel Tampere, Smash Kotka ja Padel Sawo (Kuopio)

D-lohko: Padel West, Smash Padel ja Padel JKL

Aamupäivän aikana nähtiin jo, että miesten sarjoissa mitalikamppailuun pääsy on kovan työn takana ja iso osa päivän otteluista venyi täysiin kolmen parin peleihin. Padel House ja Padel Tampere alkoivat erottautua sarjataulukossa ja olivat päivän ainoat puhtaan pelin joukkueet. Kaikki joukkueet onnistuivat myös kartuttamaan pistetilejään, eikä yksikään seura jäänyt päivän päätteeksi nollakerhoon. Lauantain päätteeksi varmistui myös miesten turnauksen kahdeksan parasta joukkuetta. Kahdeksalle parhaalle jaossa ollut edustuspaikka sykyllä alkavaan Padelliigaan oli siis jo ratkennut.


Sunnuntaina miesten ohjelmassa olisi, sijoitusottelut, pudotuspelit ja illan päätteeksi mitalipelit.

Lauantain osaa peleistä pystyy katselemaan vielä näin jälkikäteen kilpailujärjestäjä We Love Padelin Facebook-sivuilta. Päivän aikana streemattuja otteluita olivat miesten Padel House-Saimaa Padel Club ja Turun paikallispeli ÅLK-PadelPark sekä naisten finaalipeli House-West.

Miesten alkulohkojen ottelut ja sarjataulukko

A-lohkoB-lohkoC-lohkoD-lohko
Padel House vs. Padel Club Finland
3-0 (6-1, 6-1 / 6-0, 6-0 / 6-3, 6-1)
ÅLK vs. Padel Lahti
2-1 (3-6, 6-2, 10-8 / 6-1, 6-1 / 6-4, 4-6, 4-10)
Padel Tampere vs. Smash Kotka
3-0 (6-1, 6-2 / 6-2, 6-2 / 6-0, 6-3)
Padel West vs Smash Padel
1-2 (4-6, 6-3, 8-10 / 6-7, 3-6 / 7-6, 6-4)
Padel House vs. Saimaa Padel Club
3-0 (6-1, 6-1 / 4-6, 7-5, 10-5 / 6-0, 6-0)
ÅLK vs. PadelPark
3-0 (6-4, 6-1 / 6-0, 6-1 / 6-0, 6-1)
Padel Tampere vs. Padel Sawo
3-0 (6-0, 6-0 / 6-2, 6-2 / 6-1, 6-1)
Padel West vs. Padel JKL
2-1 (6-4, 6-1 / 3-6, 4-6 / 6-2, 6-2)
Padel Club Finland vs. Saimaa Padel Club
2-1 (3-6, 3-6 / 6-4, 7-5 / 6-4, 6-4)
Padel Lahti vs. PadelPark
2-1 (6-1, 6-1 / 6-2, 7-5, 2-6, 6-3, 5-10)
Padel Kotka vs. Padel Sawo
2-1 (6-3, 6-2 / 4-6, 6-3, 10-7 / 3-6, 1-6)
Smash Padel vs. Padel JKL
3-0 (6-2, 6-2 / 7-6, 6-3 / 5-7, 6-4, 10-8)

Sunnuntai 1.8.

Seurajoukkueiden SM-kilpailujen finaalipäivä starttasi synkkien sadepilvien alla ja tämän johdosta kilpailun johto päätti, että turnauksen finaalipäivä järjestetään kokonaisuudessaan Padel Housen sisäkentillä. Ensimmäisenä vuorossa oli miesten puolivälierät ja sijoitusottelut.
Puolivälieräparit olivat Padel House-Smash Kotka, Smash Padel-Padel Lahti, Padel Tampere-Padel Club Finland ja ÅLK-Padel West. Alakaaviossa vastakkain sijoista 9-12 asettuivat pelaamaan Savon herruuskamppailussa Saimaa Padel Club-Padel Sawo sekä Padel JKL-PadelPark.

Puolivälieristä jatkoon ja mitalipeleihin tiensä selvittivät House, Tampere, ÅLK ja Lahti. Smashin Helsingin ja Kotkan joukkueet PCF ja West taas pelaisivat sijoituksista 5-8.

Välierissä turnauksen yksi suurimmistä yllättäjistä Padel Lahti sai vastaansa kovan Padel Housen. Lahti oli puolivälierissä napannut D-lohkon voittajan Smashin päänahan, mutta kokenutta Housen joukkuetta lahtelaiset eivät enää päässeet yllättämään. Toisesta välieräkamppailusta ÅLK-Padel Tampere muodostuikin varsinainen trilleri. Tämä välierä venyi täyteen mittansa ja kolmeen osaan. Ensimmäisen osan vei nimiinsä Turun pari LozanoLuolamaa, toisen vuorostaan Tampereen Huttunen-Hyrkkönen. Viimeisessä osassa vastakkain asettuivat ÅLK:lta kokeneet PajakkalaMarjamäki ja Tampereelta nuoret PopovMeskanen. Tämä kaksintaisto venyi tasaisissa merkeissä täyteen kolmeen erään ja tie-breakeihin, jonka lopulta nuori Tampereen joukkue vei nimiinsä 9-11. Finaali paikka tamperelaisille yhteistuloksella 1-2.

Jos oli thrilleriä tarjolla toisessa välierässä, niin sama päti myös illan finaalihuipennuksessa.

Päivän ja koko turnauksen kruunasi pitkälle iltaan venynyt ja todella tasaiseksi muodostunut finaali isäntäjoukkue Padel Housen ja Padel Tampereen välillä. House, parillaan TuomiWuorinen vei ensimmäisen osan tiukassa kolmeen erään venyneessä ottelussa 2-1 (5-7, 6-3, 6-0).

Toisessa osassa vastakkain asettuneet Suomen maajoukkue miehet Housen SjövallTapanainen ja Tampereen HuttunenHyrkkönen tarjosivat huippupadelia ns. koko rahan edestä ja tällä kertaa nuoret tamperelaiset korjasivat hienon voiton moninkertaisista Suomen mestareista. Erät Tampereelle 0-2 (5-7, 3-6)

Tasatilanteessa 1-1, illan huipensi sarjan viimeisten parien kohtaaminen. Houselta häkkiin astui pari LehmuskallioManner, Tampereelta vähemmän aikaa pelanneet Meskanen-Popov. Nuorta tamperelaisparia ei edeltävien välierien pitkäksi venynyt peli paljoa painanut, vaan taiturit hyökkäsivät ensimmäisessä erässä päälle ja nappasi uskomattomilla otteilla erävoiton pistein 3-6.

Toinen erä lähti samalla mallilla käyntiin ja tamperelaiset jatkoivat upeaa peliä. Housen kokeneempi pari pelasi kuitenkin tasaista ja varmaa peliä, ilman suurempaa hätääntymistä ja nousi lopulta erässä 6-4 voittoon. Ottelun kolmannessa erässä Housen kokemus erottui jo selvästi ja erä meni ja ottelu lopulta espoolaisille eräpistein 6-1. Suomen mestaruus näin Padel Houselle yhteistuloksella 2-1.

Pronssia miesten sarjassa, naisten tapaan otti ÅLK voitolla Padel Lahdesta erin 2-0 (6-1, 6-4 / 7-6, 6-2).

PADEL HOUSEN MESTARIJOUKKUE

MAX SJÖVALL

JUUSO TAPANAINEN
TUOMAS MANNER

JANNE WUORINEN

JULIUS LEHMUSKALLIO

VILLE TUOMI

MIKKO VILJANEN

JANNE HOLLI

SUNNUNTAIN TULOKSET

MIESTEN LOPPUTILANNE

Miesten loppusijoitukset
1. Padel House*
2. Padel Tampere*
3. ÅLK*
4. Padel Lahti*
5. Smash Padel*
5. Padel West*
7. Smash Kotka*
7. Padel Club Finland*
9. Padel Sawo
10. PadelPark
11. Saimaa Padel Club
12. Padel JKL
* Varmistanut Liigapaikan

SEURASARJA

Seuraavan kerran seurojen välisistä paremmuuksista pelataan jo alkavana syksynä. Suomen Padelliitto käynnistää jäsenseuroilleen Seurasarjan talvikaudella 2021-22. Alustavasti on suunniteltu, että sarja pelataan turnausmuotoisina viikonlopputapahtumina neljänä viikonloppuna 1.9.-31.5 välisenä aikana, joista ensimmäiset jo loppuvuoden aikana 17.-19.9.2021 ja 11.-13.12.2021.

Ylimmällä sarjatasolla, Liigassa, pelaavat seurajoukkueiden SM-kilpailuiden kahdeksan parasta joukkuetta. Muut joukkueet jaetaan divisiooniin, joissa joukkueet pelaavat keskenään. Sarjajärjestelmästä on rakentumassa ja se tiedotetaan seuroille tarkemmin lähiviikkojen aikoina. Myös turnauksien kilpailupaikkakunnat selviävät lähiviikkojen aikana.

Seurasarjoihin voivat ilmoittautua mukaan kaikki halukkaat jäsenseurat. Ilmoittautuminen käynnistyy välittömästi ja tämä tehdään sähköpostitse Padelliiton toimistoon viimeistään pe 20.8.2021 klo 16.00 mennessä osoitteeseen: office@padel.fi

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Historian ensimmäiset seurajoukkueiden Suomen mestarit selvillä – Padel House ja Padel West … […]

Comments are closed.