Haluatko edustaa Suomea padelin seniorimaajoukkueissa?

Suomen Padelliitto kartoittaa padelin senioripelaajatilannetta ja pelaajien kiinnostusta lähteä osallistumaan jo kuluvan vuoden aikana järjestettäviin Padelin arvokilpailuihin.

Tämän vuoden kansainvälisiin kilpailukalentereihin on senioriturnausten osalta merkattu sekä maailmanmestaruuskilpailut että myös euroopanmestaruuskilpailut, joihin molempiin pyritään myös lähettämään Suomalaisedustusta. Tietysti pandemiatilanteen sanelemin ehdoin.

Seniorimaajoukkuetoiminnoista tulevat vastaamaan Suomen Padelliiton valmennuspäällikkö Eemeli Jokinen sekä seniorimaajoukkueiden nimetyt valmentajat Mikko Hermans ja Max Sjövall.

Tulevat kilpailut

Kansainvälinen Padelliitto (FIP) järjestää senioreiden MM-kilpailut Las Vegasissa 11.-16.10.2021.

MM-kisojen ikäluokat M35, M40, M45, M50, M55, N35, N40 ja N45

Euroopan Padelliiton (FEPA) järjestämät senioreiden EM-kilpailut on merkattu järjestettäviksi 2.-7.11.2021.
EM-kilpailujen osalta ei ole vielä julkistettu tarkempia tietoja ikäluokista, kilpailupaikasta ym. 

Maajoukkueleirit ja valintaprosessi

Lyhyestä valmistautumisajasta johtuen pelaajien kartoitus maajoukkuerinkiin aloitetaan välittömästi molempien kilpailujen osalta. Seniorimaajoukkueiden kokoamista tukeaksemme tulemme järjestämään maajoukkueleirin 24.-25.7.2021. Tarkempi leiripaikka ja ohjelma tiedotetaan rinkiin mukaan tuleville urheilijoille myöhemmin. 

Maajoukkueleirille kutsumme ikäluokkien potentiaalisimmat pelaajat ja pelaakartoituksessa tehdään vahvasti yhteistyötä mm. Padelliiton jäsenseurojen kanssa, joita on erikseen infottu asiasta. 

Seniorimaajoukkuetoiminnasta kiinnostuneita pelaajia pyydetäänkin ottamaan yhteyttä omiin seuroihinsa, joiden toivotaan vastaavasti lähettävän oman pelaajalistansa eteenpäin seniorimaajoukkueiden valmennusringille viimeistään 20.6.2021 mennessä.

Arvokilpailujen osalta lopullisen kisajoukkueen kuhunkin ikäluokkaan voidaan nimetä minimissään kaksi ja enintään neljä pelaajaa.

Maajoukkuevalinnat tehdään leirin ja aikaisempien pelinäyttöjen pohjalta. Valinnoissa painotetaan peliparien kemiaa ja ruutuja.

Mikäli pelaaja ei pääse osallistumaan leirille on hänen kuitenkin mahdollista tulla valituksi kisakoneeseen. 

Senioritoiminta on kokonaisuudessaan omakustanteista. Liitto tarjoaa pelivaatteet ja edustusasut kaikille kisoihin lähteville yhteistyössä Adidaksen kanssa. 

Lisätietoja seniorimaajoukkueiden toiminnasta antaa Mikko Hermans, mikko@padel.fi