Suomen maajoukkue valittu Marbellan EM-kilpailuihin

Valmennuspäällikkö Eemeli Jokinen on nimennyt padelmaajoukkueet Marbellan EM-kilpailuihin.

Espanjassa 28.6.-4.7.2021 järjestettävissä Euroopan-mestaruuskilpailuissa Suomea edustaa monipuolinen joukkue, josta löytyy kokemusta sekä myös paljon tulevaisuuden potentiaalia.

Maajoukkuerungon valintaprosessi oli tänä vuonna erittäin haastava, varsinkin koska kotimaisten pelaajien taso on kehittynyt erittäin paljon viimeisten vuosien aikana. Lisäksi joukkueiden kokoonpanoihin tuli viime metreillä yksi merkittävä muutos, kun jo aiemmin kisajoukkueeseen nimetty Suomen naisrankingin kärkinimi Emma Laine joutui valitettavasti jäämään sivuun kisoista.

Kisajoukkueen valinnat muodostuivat vaikeiksi niin miesten kuin naistenkin puolella ja lopulta valmennuspäällikkö Jokinen joutui tekemään tiukkoja ratkaisuja lopullista joukkuetta kasatessaan.

Valinnoissa korostui se miten saada kaikki pelaajaparit tukemaan parhaiten toisiaan sekä koko muuta joukkuetta, jotta sitä kautta saataisiin pelaajista kaikista parhain terä irti turnauksessa.

Miehissä lähdin rakentamaan joukkuetta kolmen vahvan B-puolen pelaajan (Sjövall, Huttunen, Sillanpää) ympärille ja miettimään millä keinoin saamme heistä parhaan mahdollisen irti. Päädyin siihen, että tässä kohtaa kaikille pelaajille on parasta saada vierelleen se tutuin pelipari (Tapanainen, Hyrkkönen, Manner) Näillä keinoilla uskon, että tulemme saamaan myös parhaan lopputuloksen turnauksessa. Miesten neljättä paria miettiessä halusin tuoda mukaan joukkueeseen lisää monipuolisuutta sekä joukkuehenkeä vaalivaa osaamista. Nurmio tarjoaa tähän paikkaan hyvän vaihtoehdon, koska hän A-puolen pelaajana pystyy tarvittaessa pelaamaan kenen tahansa B-puolen pelaajan kanssa. Hän on todella tasokas pelaaja, joka pelaa erittäin laadukasta peliä tällä hetkellä. Viljasesta saamme taas erilaisen B-puolen pelaajan, joka on omalla osaamisalueellaan ihan maaginen pelaaja sekä lisäksi mieletön joukkuepelaaja. Hän varmasti vahvistaa joukkuetta niin kentällä kuin sen ulkopuolella” kertoo Jokinen miesten joukkueen valinnoista.

”Naisten joukkueen puolella oli jo ennalta neljä pelaajaa valittu mukaan, mutta viime metreillä tullut Emman valitettava pois jäänti vaikeutti tilannetta entisestään. Tämän seurauksena tein päätöksen, että joukkue kasataan ennen kaikkea kolmen vielä tässä vaiheessa muita pelaajia edellä olevien parien ympärille. (Leivo, Saarteinen, Lizana, Torkki, Laukkoski, Ranta). Naisten neljänneksi pariksi halusin valita pelaajat (Aalto-Setälä, Sillanpää), joiden taso on jo nyt hyvä, mutta ennen kaikkea näen heissä erittäin paljon potentiaalia ja uskon heidän mahdollisuuksiinsa kehittyä tulevaisuudessa todella vahvoiksi pelaajiksi. Haluan lähteä viemään tätä kehitystyötä eteenpäin jo tulevassa turnauksessa ja sitä kautta tarjota heille mahdollisuuden saada ennen kaikkea kokemusta sekä oppia mitä tämä taso vaatii ja mitä lähteä tulevaisuudessa peleissä ja harjoituksissa jalostamaan”, kertaa valmennuspäällikkö Jokinen naisten valintaprosessia.

Kansainvälinen Padelliitto FIP ei ole vielä julkistanut tarkkoja kilpailuaikatauluja, mutta ennakkoon on jo tiedossa, että miesten EM-kisataival alkaa alkulohkon kautta karsinnalla jo ennen 28.6. alkavia varsinaisia EM-kilpailuja. Naiset aloittavat urakkansa heti Juhannuksen jälkeisenä maanantaina.