Suomen maajoukkueet mukaan Marbellan EM-kisoihin

Suomen naisten ja miesten maajoukkueet osallistuvat Kansainvälisen Padelliitto FIP:n EM-turnaukseen Espanjan Marbellassa 28.6.-4.7.2021.

Suomen viimeisin ja tähän mennessä ainut esiintyminen FIP:n arvokilpailuissa on neljän vuoden takaa Portugalin Estorilista, jonne miesten maajoukkue osallistui vuoden 2017 EM-kilpailuissa. Miesten maajoukkueen loppusijoitus oli tuolloin 9.

Kuluvan vuoden turnausta edeltäneeseen vuoden 2019 FIP:n EM-kilpailuihin Suomen Padelliitto ei lähettänyt maajoukkueitaan. Kyseisenä vuonna Suomen maajoukkueet osallistuivat vastaavasti Euroopan Padelliitto FEPA:n arvokilpailuihin. Saman päätöksen tekivät tuolloin isoista padelmaista mm. Espanja, Ruotsi ja Portugali.

Marbellan tulevassa EM-turnauksessa kuitenkin kaikki Euroopan kärkimaat ovat jälleen mukana ja kisoista odotetaankin erittäin kovatasoisia. Kilpailuun osallistuvia maita on naisten puolella 14 ja miehissä 19.

FIP on jo julkaissut kilpailukaavioitaan ja Suomen naisten maajoukkue pääseekin osallistumaan suoraan mukaan kisojen lopputurnaukseen. Miesten osalta joukkue vastaavasti joutuu vielä taistelemaan lopputurnauspaikasta alkusarjan kautta. Miesten sijoittaminen alkusarjaan on pieni pettymys ja syynä tälle lienee edellisten kisojen poissaolo. Sama on edessä myös mm. Ruotsilla sekä Portugalilla, joten jo alkusarjassa voi tulla vastaan kovatasoisia mittelöitä.

Julkaistut kilpailusarjat FIP Ranking

Naiset / Lopputurnaus

 1. Ranska
 2. Italia
 3. Iso-Britannia
 4. Hollanti
 5. Tanska
 6. Venäjä
 7. Espanja (Isäntämaa)
 8. Belgia
 9. Tanska
 10. Suomi
 11. Liettua
 12. Puola
 13. Portugali
 14. Ruotsi

Miehet / Lopputurnaus

 1. Italia
 2. Ranska
 3. Iso-Britannia
 4. Saksa
 5. Liettua
 6. Hollanti
 7. San Marino
 8. Puola
 9. Monaco
 10. Venäjä
 11. Belgia
 12. Espanja (Isäntämaa)

Alkusarja

 1. Itävalta
 2. Tanska
 3. Suomi
 4. Norja
 5. Portugali
 6. Ruotsi
 7. Sveitsi

Suomen maajoukkueiden kasaaminen on parhaillaan käynnistynyt ja maajoukkueringin leiritykset sijoittuvat toukokuulle.

Joukkueiden kokoamisesta ja valmistautumisesta vastaa Suomen Padelliiton aiemmin nimeämä valmennuspäällikkö Eemeli Jokinen.

EM-kilpailut toimivat samalla Euroopan karsintaturnauksena marraskuussa järjestettäviin lajin MM-kilpailuihin.

Turnaukset verkkosivut: https://www.padelfip.com/european-championships/

1 reply

Comments are closed.