Neljä urheilijaa nimetty Marbellan EM-kisoihin – Padelmaajoukkuerinki valittu EM-kisojen valmistaville leireille

Suomen Padelliiton liittohallitus teki päätöksen huhtikuun kokouksessaan lähettää A-maajoukkueensa Marbellassa 28.6-4.7.2021 järjestettäviin Kansainvälisen Padelliitto FIP:n EM-kilpailuihin. Osallistuminen kilpailuihin koettiin erittäin tärkeäksi jo tulevaisuudenkin kannalta, koska Marbellan kisat toimivat samalla seuraavien MM-kisojen Euroopan karsintaturnauksena.

Käynnissä oleva Covid-19 pandemia on vaikuttanut suuresti myös padelmaajoukkueiden toimintaan mm. kilpailuryhmän leirityksien sekä valmistautumisen osalta. Koronan vuoksi myös A-maajoukkueiden päävalmentajalla ei ole ollut mahdollisuutta saapua Suomeen eikä siksi kykene valitsemaan pelaajia leiritykseen eikä kisajoukkueeseen. Hallitus nimitti väliaikaisen valmentajan tehtävään aiemmin Padelliiton valmennuspäälliköksi valitun Eemeli Jokisen.

Jokisen nimeämä maajoukkueen leiritysrinki on nyt valmis ja padelmaajoukkueet palaavat häkkikentille pitkän tauon jälkeen nopealla aikataululla. EM-turnaukseen valmistautuva pelaajarinki on tulee kokoontumaan toukokuun aikana valmistavien leirityksien merkeissä.

Viime vuonna Padelliiton tekemän päätöksen perusteella maajoukkueleiritykselle valitaan 16 pelaajaa, joista rankingin top-10 lunastaa paikkansa automaattisesti. Tämän lisäksi leirille valitaan 6 pelaajaa maajoukkuevalmentajan toimesta. Lopulliseen kisajoukkueeseen tullaan valitsemaan 8 naista sekä 8 miestä. Nämä pelaajat voidaan valita myös leirityksien ulkopuolelta.

Lähes puolen vuoden tauko kilpailuista teki valinnoista äärimmäisen vaikeita. Nuoressa lajissamme pelaajat kehittyvät huimaa vauhtia ja tasot voivat muuttua radikaalisti puolen vuoden aikana. Nyt tehdyissä valinnoissa pyrin ottamaan nykytason lisäksi huomioon myös tulevaisuuden potentiaalia. Naisissa padelin pariin on löytänyt paljon uusia lahjakkaita pelaajia mukaan, joilla kilpailukokemus on vielä melko vähäistä osittain koronatauonkin vuoksi. Halusin ottaa heitä leirille mukaan, jotta he pääsisivät näyttämään tasonsa jo pidempään pelanneita pelaajia vastaan. Lopulta päädyin valitsemaan neljä pelaajaa suoraan kisajoukkueeseen, jotta sain nämä uudet tulokkaat mahtumaan leiritykselle,” kertaa Jokinen valintaprosessiaan.

Valmennuspäällikkö Jokisen mainitsemat ja ennavalitut kisakoneeseen lähtevät urheilijat ovat Emma Laine, Ella Leivo, Saana Saarteinen ja Suheil Lizana. Loput neljä naista ja miesten maajoukkue tullaan nimeämään toukokuun loppupuolella viimeisten valmistavien leirien jälkeen.

NIMETTY MAAJOUKKUERINKI

NAISET

Suoraan EM-kisajoukkueeseen valitut pelaajat (4):

Emma Laine

Ella Leivo

Saana Saarteinen

Suheil Lizana

Leiritykselle valitut pelaajat (16):

Kati Ranta

Marsa Laukkoski

Minna Torkki

Sarianne Vallioniemi

Anu Kentala

Jennina Viikari

Katriina Saarinen

Fiija Ketonen

Sonja Taipaleenmäki

Emmi Manner

Mari-Liis Parmas

Hannamari Laitinen

Anna Wall

Ninni Hietaniemi

Annika Sillanpää

Jasmine Jansson

MIEHET

Leiritykselle valitut pelaajat (16):

Max Sjövall

Juuso Tapanainen

Tuomas Manner

Henrik Sillanpää

Janne Wuorinen

Mikko Hermans

Axel Waris

Ville Tuomi

Saska Huttunen

Hannu Forstén

Oskar Nurmio

Eero Myllymäki

Micke Kontinen

Mikko Rouvala

Kim Kauppila

Mikko Viljanen

* Top-10 pelaajista estyneitä olivat Veera Knuuti, Julius Lehmuskallio sekä Janne Holli. Myös leirille valittu Pyry Hyrkkönen on estynyt osallistumaan leiritykselle.

Lue myös aiempi uutisointi kisoihin lähdöstä: https://padel.fi/2021/04/28/suomen-maajoukkueet-mukaan-marbellan-em-kisoihin/